Er op uit.....

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

Natuur zwemwater in de regio


Het Henschotermeer, De Heygraeff 2 in Woudenberg telefoon; 033 - 286 29 19
info@henschotermeer.nl voor info en kaartverkoop
Het henschotermeer is een uniek recreatieplas midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug Een plek om er helemaal even uit te zijn.Of je nu zin hebt om lekker te luieren en te genieten van de mooie omgeving, te bouwen aan je eigen zandkasteel op het langgerekte zandstrand, te zwemmen of rond te dobberen op het meer of misschien heel sportief een rondje om het meer te wandelen…er is echt veel voor iedereen te doen!De Gravenbol, aan de Lekdijk  in Wijk bij Duurstede
Heerlijk zonnen, sportief bezig zijn of even uitwaaien. Met trailerhelling en speciaal hondenstrand!
In de zomer kun je hier heerlijk zonnen, zwemmen en pootje baden. Er zijn ligweiden om heerlijk te zonnen; In het zand kunnen de kinderen lekker knoeien met zand en water. Verder is er een afgezet gedeelte waar veilig gezwommen kan worden. Liefhebbers kunnen hier ook surfen. Er is een apart gedeelte met zwemvijver voor honden. Verder is er een toiletgebouw; picknickbanken en een trailerhelling.   Dagrecreatieterrein De Gravenbol is het hele jaar aantrekkelijk. In het najaar of in de winter lekker even een frisse neus halen, genieten van het uiterwaardenlandschap met uitzicht op het sluizencomplex. De Gravenbol is een natuur- en recreatiegebied aan het einde van de Dode Arm van de Lek, tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen. Er is een speciaal terrein voor honden met apart hondenstrand.

De rietplas, Rendiermos 20 in Houten
De Rietplas is een kleine recreatieplas, aangelegd met stranden, speelruimte, vissteigers en natuurzones. Middenin het dichtbebouwde gebied kunnen bewoners genieten van vergezichten over het water en zijn recreatiemogelijkheden op korte afstand aanwezig. Voor de jongeren is er het strandeiland, van de oever gescheiden door een trekpont.
Het zwemwater wordt gevoed door kwelwater en neerslag en heeft wisselende waterstanden. Vormgeving en detaillering van oevers en voorzieningen maken deze dynamiek beleefbaar. Drijvende vlonders stijgen en dalen mee met de waterspiegel en oevers verdwijnen bij hoog water. Elk seizoen krijgt zo zijn eigen sfeer en mogelijkheden tot gebruik. In de winter maken trekvogels gebruik van de waterplas en de eilanden.   Down Under Horeca & Recreatie, Laaggravense plas, Ravensewetering 1, Nieuwegein (rand van  Houten)
 is “the place to be” voor jong en oud! Het hele jaar door kun je terecht voor de leukste activiteiten en heerlijk eten. Speel een potje voetgolf, bodyboard op de indoor wavesurfer óf rijdt met de krachtige 4x4 jeep over het terrein.
Zodra het water in de Laagravense plas begint op te warmen, wordt het weer de hoogste tijd om het Cablepark te openen. Voor de echte thrillseekers zijn er 9 uitdagende obstakels in het Cablepark aangelegd. Nog niet zo ervaren? Geen probleem! De plas beschikt over nóg een kabel waarbij je alle mogelijkheid hebt om aan het waterskiën of wakeboarden te wennen en je skills te oefenen.
Tijdens de warme dagen is het strandbad geopend om te genieten van het heerlijke weer. Met diverse speeltoestellen, voldoende toezicht én een verfrissende duik in het water, ervaar je het echte strandgevoel in het midden van het land.
In het gezellige restaurant ben je van harte welkom voor een snelle of uitgebreide lunch, a la carte of in buffetvorm, maar natuurlijk ook voor diverse heerlijke gerechten tijdens het diner. Laat je verrassen door typische Australische gerechten als een lekkere Black Angus burger of Kangoeroesteak.