Er op uit.....

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

Wandel-en fietsroutes

Wandelen;

De kromme Rijnroute;
Langs de Kromme Rijn loopt een prachtige wandelroute over het oude jaagpad, smal en grillig als de rivier. Dit jaagpad loopt van Utrecht naar Wijk bij Duurstede en is 28 km lang en uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Utrecht. Maart 2020 is het wandelroutenetwerk geopend met 400 knooppunten en 500 km.

De klompenpaden zijn populaire wandelroutes dwars door het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historische plaatsen en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Hieronder degene die dicht bij de camping liggen.

Het Aderwinkelpad - 12 km
Het Aderwinkelpad, een van de Klompenpaden op de Utrechtse Heuvelrug.Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg en Bunnik. Wandelen in het Langbroekerweteringgebied. 

Cotlandenpad - Amerongen-Leersum v.v. 9 km
Het Cotlandenpad, een van de nieuwe Klompenpaden in het Utrechtse, en deze keer gelegen tegen de Heuvelrug tussen Leersum en Amerongen.

Het Overlangbroeksepad 11 km
Het Overlangbroeksepad en is ongeveer 11 km lang en leidt u via Landgoed Broekhuizen nabij Leersum door de uitgestrekheid van het coulissenlandschap van de Langbroekerwetering richting Wijk bij Duurstede.het wandelpad loopt over particulier terrein waar wild beschutting vindt. Om de dieren niet te verstoren zijn honden verboden.

Gerrit Achterbergpad 11 km
Een fotocollage van het Gerrit Achterbergpad 11 km. Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied van Doorn, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Het wandelpad loopt over particulier terrein waar vee loopt en wild beschutting vindt. Om de dieren niet te verstoren zijn honden verboden.

Langs fort en werk in Schalkwijk. De noordelijke route is 3 km, de zuidelijke is 9 km
Staatsbosbeheer heeft hier een wandelroute uitgezet langs forten en andere elementenvan de linie.Wandelend door een karakteristiek polderlandschap ervaart u die elementen in hun samenhang.

Rondje liniepontje 10 km;
Rondje liniepontje is rondom de lek tussen Schalkwijk en Culemborg.Deze wandeling loopt vooral over onverharde padenen is grotendeels bewegwijzerd.Let op; Je gaat 2x met het linie pontje naar de overkant. Deze vaart alleen in de zomermaanden van Mei-September. www.uiterwaarde.nl

Rondje linielanding; 10 en 16 km.
wandelroute langs de forten op het eiland van Schalkwijk
U start vanaf Streektranferium Linielanding en verken een deel van de Hollandse waterlinie. Het is een natuurpad en grotendeels onverhard.U komt langs het verdronken bos en een theetuin. 

Wijk bij Duurstede; 
Bent u in Wijk bij Duurstede maak dan een stadswandeling door de historische binnenstad.
informeer bij de VVV van Wijk bij Duurstede.

Fietsen;
Zoals overal in Nederland zijn er de handige fietsknooppunten uitgezet waarmee u zelf de route kunt uitstippelen en de lengte kunt bepalen.

De kaart voor de knooppunten is te koop bij de receptie.
Provincie utrecht heeft vele wandelroutes.  Wilt thuis vast een idee wat er te doen is,kijk dan op de volgende websites voor wandelaars;

www.utrechtslandschap.nl
www.recreatiemiddennederland.nl
www.geo.provincie-utrecht.nl/publiek/wandelroutes
www.landschaperfgoedutrecht.nl/ons-werk/recreatie/klompenpaden