Wandel-en fietsroutes

Wandelen;

De kromme Rijnroute;
Langs de Kromme Rijn loopt een prachtige wandelroute over het oude jaagpad, smal en grillig als de rivier. Dit jaagpad loopt van Utrecht naar Wijk bij Duurstede en is 28 km lang In 2015 uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Utrecht.
Wanneer je van wandelen houdt en deze wandelroute langs de Kromme Rijn volgt treed je in het voetspoor van de Romeinen. Deze liepen hier vroeger om voortdurend de overkant in de gaten te houden.

De klompenpaden zijn populaire wandelroutes dwars door het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historische plaatsen en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Hieronder degene die dicht bij de camping liggen.

Het Aderwinkelpad - 12 km
Het Aderwinkelpad, een van de Klompenpaden op de Utrechtse Heuvelrug.Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg en Bunnik. Wandelen in het Langbroekerweteringgebied. 

Cotlandenpad - Amerongen-Leersum v.v. 9 km
Het Cotlandenpad, een van de nieuwe Klompenpaden in het Utrechtse, en deze keer gelegen tegen de Heuvelrug tussen Leersum en Amerongen.

Het Overlangbroeksepad 11 km
Het Overlangbroeksepad en is ongeveer 11 km lang en leidt u via Landgoed Broekhuizen nabij Leersum door de uitgestrekheid van het coulissenlandschap van de Langbroekerwetering richting Wijk bij Duurstede.het wandelpad loopt over particulier terrein waar wild beschutting vindt. Om de dieren niet te verstoren zijn honden verboden.

Gerrit Achterbergpad 11 km
Een fotocollage van het Gerrit Achterbergpad 11 km. Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied van Doorn, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Het wandelpad loopt over particulier terrein waar vee loopt en wild beschutting vindt. Om de dieren niet te verstoren zijn honden verboden.

Langs fort en werk in Schalkwijk. De noordelijke route is 3 km, de zuidelijke is 9 km
Staatsbosbeheer heeft hier een wandelroute uitgezet langs forten en andere elementenvan de linie.Wandelend door een karakteristiek polderlandschap ervaart u die elementen in hun samenhang.

Rondje liniepontje 10 km;
Rondje liniepontje is rondom de lek tussen Schalkwijk en Culemborg.Deze wandeling loopt vooral over onverharde padenen is grotendeels bewegwijzerd.Let op; Je gaat 2x met het linie pontje naar de overkant. Deze vaart alleen in de zomermaanden van Mei-September. www.uiterwaarde.nl

Rondje linielanding; 10 en 16 km.
wandelroute langs de forten op het eiland van Schalkwijk
U start vanaf Streektranferium Linielanding en verken een deel van de Hollandse waterlinie. Het is een natuurpad en grotendeels onverhard.U komt langs het verdronken bos en een theetuin. 

Ommetjes Houten

Vanuit Houten zijn drie wandelroutes van 8 à 9 kilometer langs groene oases en historische plekken uitgezet: Houtense Ommetjes .Er zijn 3 Ommetjes De RietplasImkerspark en Nieuw Wulven.Twee routes starten vanaf het centrum van Houten, bij Het Rond, één vanaf Houten Castellum.Van iedere route is een routefolder gemaakt, met kaartje, illustraties en informatie.

De routes zijn verkrijgbaar bij het VVV-Agentschap Houten 
Onderdoor 80  3995 DX Houten

Vogelroutes in & om Houten
Houten heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers. Voor mensen die er graag wandelend of fietsend op uit trekken heeft een groep enthousiaste vogelaars een gids samengesteld: Vogelroutes in & om Houten. 

De vier wandel- en drie fietsroutes in deze gids voeren u langs de mooiste plekjes van Houten. Onderweg kunt u kennis maken met de fraaie natuur en de grote variatie in de vogelstand, die de gemeente rijk is. De gids omvat 120 full colour pagina’s met mooie foto’s en duidelijke routekaarten. Het is een handig zakboekje in een ringband, waardoor het gemakkelijk is mee te nemen. 

De gids is voor  € 13,50 te koop bij het VVV-agentschap en diverse boekhandels in Houten e.o. of rechtstreeks te bestellen via info@ttpc.nl 

Fietsen;
Zoals overal in Nederland zijn er knooppunten uitgezet waarmee u zelf de route kunt uitstippelen en de lengte kunt bepalen

Om die reden hebben we geen fietsroutes meer op papier met uitzondering van de bloesemroute in het Kromme Rijngebied. De fietsroute is 44 km lang en u nabij de camping starten met deze route.
De kaart voor de knooppunten is te koop bij de receptie.
Provincie utrecht heeft vele wandelroutes. Vele krijgt u op de camping van ons maar wilt thuis vast een idee wat er te doen is,kijk dan op de volgende websites voor wandelaars;

www.utrechtslandschap.nl
www.recreatiemiddennederland.nl
www.geo.provincie-utrecht.nl/publiek/wandelroutes
www.landschaperfgoedutrecht.nl/ons-werk/recreatie/klompenpaden