steparrangement tabaksschuur Amerongen

Tabaksschuren
'Tabaksschuren' - Steparrangement

Gezellig samen op de step! Beleef de sfeer van weleer en combineer uw bezoek aan het Tabaksteeltmuseum met een steptour langs de oude tabaksschuren van Amerongen.

Het Tabaksteeltmuseum heeft in samenwerking met Rhenen Outdoor de steptour ‘Tabaksschuren’ ontwikkeld. Een unieke en ontspannen manier om de omgeving te ontdekken en  geschikt voor alle leeftijden. Na uw bezoek aan het museum stept u over een bos- en lommerrijke route langs de oude tabaksschuren in de omgeving. In het verleden waren er in en om Amerongen ongeveer 70 van die schuren, nu nog maar ruim 20.
Stille getuigen van de tabak die hier meer dan 300 jaar is geteeld.
U heeft van 13:00 – 17:00 uur de beschikking over sportieve kickbikes, voorzien van een bidonhouder. Bij pech onderweg staan we altijd paraat om u weer zo snel mogelijk op pad te helpen.

Keuze uit twee routes
De korte route van ca. 8 km start met de Tabaksbladroute langs diverse historische plekken als de ‘Napoleonhuisjes’ en Kasteel Amerongen, maar voert u ook langs de diverse galeries en ateliers die het dorp rijk is. Vervolgens stept u verder over de Elster Lus en eindigt de tour weer bij het museum.
De lange route van ruim 12 km is vooral geschikt voor het sportievere publiek. U stept via een prachtige route door het bos en de omgeving langs de vele tabaksschuren die de streek rijk is.

Kosten
• € 18,50 per persoon, incl. toegang tot het museum.
• Vanaf vijf personen geldt een prijs van € 16,- per persoon.

Optioneel voor groepen (minimaal 10 personen)
• Starten met koffie & gebak of een ‘tabakstelerslunch’? Dat verzorgen wij graag voor u in het
   authentieke bruine café De Tram, recht tegenover het museum. Klik hier voor onze suggesties.
• Rondleiding museum ca. 1 uur € 15,-. 

Voor reserveren en meer informatie
E-mail: reserveren@tabaksteeltmuseum.nl of bel 0343 456500 (13:00 – 17:00 uur