wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug kent een enorme hoeveelheid aan fiets-en wandelroutes. De bossen zijn toegankelijk voor wandelaars. Het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug heeft alleen al 56 wandelroutes in kaart gebracht.Deze varieren van 2 tot 21 km.In totaal ligt er voor 150 km aan wandelpaden. De regio is, net als de rest van de provincie, voorzien van fietsknooppunten waarlangs u zelf routes kunt uitzetten.De kaart is te koop bij de boerderijcamping Prinsenhof.

Een aantal aanraders;

De mooiste laan van Nederland;de Langbroekerwetering;
Om al het moois echt goed te kunnen bewonderen is het aan te raden om deze route te fietsen.
Al 1 km vanaf camping Prinsenhof fiets u  langs oude kastelen,droomboerderijen en eeuwenoude kapelletjes.

Misschien is er wel nergens zo'n prachtige weg te vinden als tussen Odijk en Wijk bij Duurstede.U komt ridderhofstad Sterkenburg tegen met een prachtige duiventil.Talloze statige huizen,indrukwekkende kastelen en authentieke boerderijen. U komt ook langs een aantal startpunten voor wandelingendoor de omringende natuurgebieden,bijvoorbeeld bij het kleine hervormde kerkje.Daar staat ook een picknick tafel klaar voor een picknick met een prachtig uitzicht.

Genieten langs de Kromme Rijn;
Het Kromme Rijnpad verbindt de centra van Utrecht en Wijk bij Duurstede voor de wandelaars. Het 29 km lange pad volgt voor een groot gedeel het voormalige jaagpad langs de Kromme Rijn.Het is over de hele lengte in twee richtingen bewegwijzerd en ook beschreven in een routegids. Camping Prinsenhof ligt precies in het midden van deze route zodat u de route in 2x kan lopen.

 

De bossen van Lage Vuursche, niet ver buiten het pittoreske kasteeldorp Lage Vuursche.

De kaapse bossen, prachtige natuur tussen Maarn en Doorn.