Nog meer leuke tips... Utrecht wijk bij Duurstede wandelroute fietsroute Kromme Rijnstreek

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

De omgeving

 

Het buiten van Utrecht!

Of je nu van wandelen, fietsen of varen houdt, in de Kromme Rijnstreek kun je alle kanten uit.Wandelen langs het Kromme Rijnpad van Utrecht naar Wijk bij duurstede via landgoed Amelisweerd of over de vele Klompenpadende bijzondere natuur in Heerlijk fietsen langs de kastelen aan de Langbroekerdijk of langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie of varen over de Kromme Rijn en de Lek.Hoe dan ook, ontdek het landschap vol rust,ruimte en afwisseling en ontspan in de Kromme Rijn Streek, het buiten van Utrecht !! Ontdek het zelf!! 

Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht. Dat begint al bij Amelisweerd, Fort bij Vechten en Speelbos Nieuw Wulven. Maar dat is nog maar het begin.
Daarachter vind je prachtige wandel- en fietsroutes door landbouw- en natuurgebieden. En ook cultuurhistorie is hier volop; de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes (de oude grens van het Romeinse Rijk) doorkruisen de Kromme Rijnstreek. En nog verder vind je de landgoederen in de Langbroekerwetering en het prachtige Wijk bij Duurstede, waar Dorestad zichtbaar wordt.

Al deze eigenschappen zijn samengevat in het logo van de Kromme Rijnstreek, het buiten van Utrecht! Dat er in het logo van de Kromme Rijnstreek kersen voorkomen, is geen verrassing. De kersen staan symbool voor al het fruit dat in het gebied geteeld wordt, waar vanzelfsprekend ook de appels en peren bij horen. De fruitteelt zorgt voor fraaie landschapsbeelden, heerlijke producten en unieke evenementen.

De wetenschappelijke naam van de ijsvogel is Alcedo Atthis, dit betekent letterlijk: Halcyon uit Attica. Attica staat voor mooi landschap. De IJsvogel is een waterminnende vogel, zijn voorkeur gaat uit naar stromende wateren. De IJsvogel is een bezoeker van de Kromme Rijnstreek en is één van de meest kleurrijke vogels in Nederland. Het is hierom een prachtig symbool voor de Kromme Rijnstreek.

In de Kromme Rijnstreek bevinden zich prachtige landgoederen, buitenhuizen en kastelen. Zij zijn gezichtsbepalend voor de natuurgebieden in de Kromme Rijnstreek en ademen een voorname, rustgevende sfeer uit. Rondom de kastelen, landhuizen en buitens werden vaak tuinen en parken ingericht. De tuinen zijn aangelegd in Engelse landschapsstijl. In het logo komt een toren voor, die verwijst naar deze en andere cultuurhistorische schatten in de Kromme Rijnstreek. Tips;    http://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/uitagenda