Nog meer leuke tips... Utrecht wijk bij Duurstede wandelroute fietsroute Kromme Rijnstreek

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

Fort bij Vechten en Fort Rijnauwen, Bunnik

Camping Prinsenhof ligt ook vlakbij de Nieuwe Hollandse waterlinie.De twee grootste forten van deze waterlinie bevinden zich in Bunnik.

fort bij Vechten      luchtfoto fort bij Vechten     fort rhijnauwen
 
Ontdek de kracht van water!
Het Waterliniemuseum is gevestigd op Fort bij Vechten, één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op deze unieke plek, op de grens van de Romeinse Limes en in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, komen cultuur en natuur samen.
Kom tijdens een interactieve ontdekkingstocht alles te weten over de waterlinie en het gebruik van deze historische plek, vanaf de Romeinse tijd tot en met de Tweede Wereldoorlog. Maak een spannende Virtual Reality-parachutesprong over Nederland, kruip in de huid van verschillende personages en probeer zelf de vijand te verslaan met behulp van water. Met een rondleiding over Fort bij Vechten is je bezoek compleet en heeft de waterlinie geen geheimen meer voor jou!

Fort Vechten openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur, tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend

U bent tijdens uw bezoek van harte welkom in ons museumcafé voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Het café biedt een prachtig uitzicht over de maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op onze binnenplaats. Bezoek ook onze winkel waar u allerlei producten gerelateerd aan de waterlinies en het fort kunt vinden.
Toegankelijkheid
Ook voor mensen die slecht ter been zijn, is Waterliniemuseum Fort bij Vechten geschikt om te bezoeken. Vanaf de parkeerplaats is het 400 meter lopen tot aan het museumpaviljoen. De tentoonstellingen zijn geheel rolstoeltoegankelijk. Het fortterrein is beperkt toegankelijk voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Verspreid over het terrein zijn toiletten voor minder validen.
Adres;
Marsdijk 2
3981HE Bunnik
Nederland
Tel; 0306565285
Voor meer informatie kijk op de site http://www.fortvechten.nl 

Fort bij Rijnauwen
Fort bij Rijnauwen is een Nederlands fort bij Rhijnauwen. Het maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). Dit is het grootste fort van de NHW. Het werd gebouwd in 1867 - 1869 als deel van de vooruitgeschoven linie forten bij Utrecht. Deze vooruitgeschoven linie diende ter afsluiting van de Houtense Vlakte. Dit gebied is wat hoger gelegen dan de omgeving en kon daardoor niet volledig geïnundeerd worden.
Tijdens de mobilisatie van 1914-1918 werd tussen het fort bij Rhijnauwen en het naburige Fort bij Vechten een rij betonnen groepsschuilplaatsen aangelegd. Deze zijn nog steeds te zien in het landschap tussen De Uithof en Bunnik. In 1939 werd het fort nog eenmaal gemoderniseerd door het uit te rusten met mitrailleur kazematten.
Met zijn 31 ha is Fort Rijnauwen het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Rijnauwen is een indrukwekkende vesting, maar ook een waardevol natuurgebied.

Openingstijden;
Van 1 april tot 1 oktober zijn er rondleidingen op:
- woensdag vanaf 10.30 uur
- zaterdag vanaf 13.30 uur
- zondag vanaf 10.30 en vanaf 13.30 uur
Adres;
Fort bij Rijnauwen
Vossegatsedijk 3-5
3981 HS Bunnik  
 https://forten.nl/activiteit/bezoek-fort-rijnauwen/