Nog meer leuke tips... Utrecht wijk bij Duurstede wandelroute fietsroute Kromme Rijnstreek

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

Forten in Utrecht

Camping Prinsenhof ligt ook vlakbij de Nieuwe Hollandse waterlinie.De twee grootste forten van deze waterlinie bevinden zich in Bunnik. 

Onder de rook van Utrecht en vlakbij het geraas van de snelweg ligt een verrassende oase van rust, het fort bij Rijnauwen.Dit vestigingwerk maakt deel uit van de Hollandse Nieuwe Waterlinie, een verdedigingslinie die in de negentiende eeuw werd aangelegd om Utrecht,Noord Holland en Zuid Holland te verdedigen tegen de aanvallen vanuit het oosten.Na de tweede wereldoorlog heeft het fort zijn fuctie verloren. De manschappen hebben plaats gemaakt voor bijzondere dieren en planten. Staatsbosbeheer nodigt u graag uit op dit prachtige fort,de parel in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is 32.4 hectare groot en gebouwd tussen 1868 en 1870

Fort bij Vechten is na fort Rijnauwen het grootste fort met 17 hectare groot.Deze werd gebouwd tussen 1867 en 1870, waarna de grote bomvrije kazerne in 1880 werd toegevoegd.Het fort is nooit betrokken geweest bij oorlogshandelingen en is in 1996 door defensie overgedragen aan staatsbosbeheer.Op het fort worden nu regelmatig publieksevenementen gehouden zoals Kersenfestival in juni en Fortenmaand in September.Tevens is fort bij Vechten iedere zondag open van 11.00 uur tot 17.00 uur voor publiek.Bij de ingang een wachttoren die u mag beklimmen.