Nog meer leuke tips... Utrecht wijk bij Duurstede wandelroute fietsroute Kromme Rijnstreek

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

Kasteel Amerongen

Geschiedenis van Kasteel Amerongen en tevens een prachtig wandelgebied.

 

Geschiedenis van het Huys

Middeleeuwen
De geschiedenis van Kasteel Amerongen begint officieel in 1286. Op 20 juli van dat jaar verklaart Floris V van Holland dat Henric en Diederic Borre van Amerongen zijn mannen van leen zijn geworden van den "Huyse dat si doen timmeren". Het kasteel werd in die vroege jaren meerdere malen verwoest en weer herbouwd.Van 2002 tot 2011 vond een grondige restauratie plaats van gebouwen, interieur en collectie. In nauw overleg en samenwerking met Rijksdienst Cultureel Erfgoed. 

Het Huis heeft een rijke verzameling meubels, schilderijen en ander huisraad die de bewoners in de loop van enkele eeuwen verzameld hebben. Vanaf 1977 is het Kasteel geen familiebezit meer en nu ontfermt Stichting Kasteel Amerongen zich over dit bijzondere erfgoed. De Stichting zorgt voor het behoud en beheer van het gehele kasteelcomplex; waartoe behalve het ingerichte Huis met een museale collectie, ook de bijgebouwen, het omringende park, grachten, lanen en tuinen behoren.

Na uw bezoek aan het kasteel kunt u nog een heerlijke wandeling rondom het kasteel maken en de uitkijktoren beklimmen om alles vanuit hogere sferen te bewonderen. 

Rondleidingen

Reguliere rondleidingen
Het Huys is uitsluitend te bezoeken met een rondleiding**. In ca. 1 uur laten we u kennismaken maken met het Huys en de unieke collectie.
De groepsgrootte is maximaal 15 personen.
Rondleidingen gaan vanaf 12:00 uur elk uur van start, de laatste rondleiding is om 16:00 uur.

**) U kunt het Huys van april t/m oktober elke derde zondag van de maand van 12:00 uur tot 17:00 uur (laatste toegang: 16:30 uur) op eigen gelegenheid bekijken. Er zijn dan vrijwilligers aanwezig om uw vragen over het kasteel en de collectie te beantwoorden. De normale toegangstarieven zijn van toepassing.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de Ticketshop, tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van een rondleiding.

Duur:  ca. 1 uur.

Kosten binnen de reguliere openingstijden: volwassenen € 12,-, kinderen 5 t/m 18 jaar,  € 6,- museumjaarkaart gratis. Gids: € 35,-