Nog meer leuke tips... Utrecht wijk bij Duurstede wandelroute fietsroute Kromme Rijnstreek

Contact

Camping Prinsenhof

Werkhovenseweg 12a
3984 LG Odijk

Anja en Piet Voskuilen
Tel: 0343 - 55 14 57
Mob: 06 - 18 89 21 61

info@campingprinsenhof.nl

route naar de camping

Op het water in de Kromme Rijnstreek!

Als je van varen houdt dan kun je in de Kromme Rijnstreek alle kanten uit. 

De Kromme Rijn loopt door het mooie gebied van Utrecht naar Wijk bij Duurstede. Varen op de Kromme Rijn betekent genieten van statige oude landgoederen, van prachtige boomgaarden, van natuurvriendelijke oevers waar flora en fauna welig tiert en natuurlijk vooral van een prachtige slingerende rivier. Je zult verrast zijn door de rust en de schoonheid.

Op verschillende plekken in de Kromme Rijnstreek kun je kano’s huren en ook is er een prachtige kanoroute. Klik hier voor de Godebald kanoroute. 

Bij Wijk bij Duurstede verandert de rivier de Nederrijn in de Lek. Langs de Lek kun je heerlijk wandelen en fietsen. In de zomer vaart het Liniepontje op de Lek tussen Fort Honswijk en Fort Everdingen/Werk aan het Spoel. Op vele plaatsen langs de Lek kun je tevens recreëren aan en op het water. Zo is er in Wijk bij Duurstede het mooie recreatiegebied de Gravenbol, in Schalkwijk recreatieterrein de Heulse Waard en in Tull en ’t Waal de Honswijkerplas. 

Voor wie Wijk bij Duurstede met de boot wil bezoeken zijn er 3 mooie havens om je bootje aan te meren; De Wijkse stadshaven (lekker dichtbij de oude binnenstad), Jachthaven Rijn en Lek (als je de vele watersportmogelijkheden op de Lek wilt bekijken) en jachthaven de Lunenburg (als je wilt genieten van rust en de mooie natuur). 

Ontdek de vele mogelijkheden van de Kromme Rijnstreek op het water. 

https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/wat-te-doen/op-het-water