Kabouterpad Leersum 3-5 jaar

              

Wist je dat er in het Leersumse Veld kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! 

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij het startpunt krijg je een rode puntmuts en een kabouterboek mee. Je loopt samen met je ouders of opa en oma een route van ongeveer 1 kilometer. Onderweg luister je naar het verhaal uit het kabouterboek en doe je de kabouteropdrachten. De houten kabouters wijzen je de weg en na afloop ligt er een verrassing voor je klaar.

Het kabouterpad is altijd open, maar het boekje en de puntmuts zijn alleen verkrijgbaar bij De Veldschuur. Leuk voor kinderen van 3-5 jaar € 5.00
Openingstijden:In de zomer: op zaterdag van 14.00-17.00 uur, op zondag van 11.00-17.00 uur.In de winter: op zaterdag van 13.00-16.00 uur, op zondag van 11.00-16.00 uur.
Na afloop ligt er een verrassing voor je klaar Niet geschikt voor mindervaliden va
nwege onverharde paden Honden aangelijnd toegestaan.

Boswachter Corien Koreman via c.koreman@staatsbosbeheer.nl

Startpunt; De veldschuur
Maarsbergseweg 18 a
3956 KW Leersum