Vuelta 3 dagen in Utrecht!!

vueltain Utrecht
Fantastisch! 3 dagen de Vuelta beleven in Utrecht

In 2009 startte La Vuelta a España voor het eerst in Nederland. Toen begon de Spaanse wielerronde met een tijdrit op het TT-circuit van Assen. De beer uit Bern, Fabian Cancellara was de snelste: hij legde de 4,8 kilometer af in 5 minuten en 20 seconden. Javier Guillén, directeur La Vuelta a España, vertelt: “2009 was een geweldige ervaring met Nederland en haar wielerfans! We waren daar zo dankbaar voor dat we het gevoel hadden dat we ooit terug moesten komen.”

De goede ervaringen met Nederland waren echter niet de enige reden om terug te keren naar de Lage Landen. De jubileumeditie (75ste editie) van La Vuelta had een speciale start nodig. “We konden met Utrecht als startplaats (eerste stad ter wereld die gastheer is van alle drie de grote wielerrondes) La Vuelta een uniek tintje geven. Daarnaast wilden we een verhaal vertellen tijdens onze jubileumeditie. Nederland en Spanje waren ooit onderdeel van hetzelfde rijk en hebben daarom een sterke cultuurhistorische band. Dat verhaal kunnen we vertellen met de start van de ronde in 2020 in Nederland,” aldus Javier Guillén.

De Vuelta in Utrecht;
De ploegenpresentatie wordt op donderdagavond 13 augustus voor het Vuelta wielerweekeinde gehouden op het nieuw ingerichte Vredenburg in de binnenstad van Utrecht.
De eerste etappe,14 augustus is een ploegentijdrit in de stad Utrecht, van 23,7 kilometer. Er wordt gestart en gefinisht bij de Jaarbeurs en voert langs een aantal grote wijken van de stad. De tweede etappe op 15 augustus (182.9 km, 19 gemeenten) loopt van 's-Hertogenbosch naar Utrecht en laat de wielrenners over kasseienstroken fietsen, maar ook langs de Zuiderwaterlinie en via de Grebbeberg en de Amerongse berg. De derde etappe op 16 augustus begint in Breda met een start in het centrum op het Kasteelplein. Daarna passeert het peloton 15 Brabantse gemeenten om weer te finishen in het centrum van Breda. De ploegenpresentatie wordt op donderdagavond voor het Vuelta wielerweekeinde gehouden op het nieuw ingerichte Vredenburg in de binnenstad van Utrecht